Statele UE vor putea opri tranzitul și importurile de gaze rusești

Statele UE vor putea opri, prin decizie internă, tranzitul și importurile de gaze rusești. Uniunea Europeană este pe cale să acorde acesora puterea de a limita importurile de gaze din Rusia şi Belarus, relatează Financial Times, potrivit News.ro.

Orice stat membru va putea să blocheze companiile din Rusia şi Belarus să obţină spaţiu în gazoductele şi în terminalele lor de gaz natural lichefiat, a relatat cotidianul britanic, citând un proiect de text juridic propus de Bruxelles.

Negociatorii statelor membre şi Parlamentul European sunt aşteptaţi să aprobe textul preliminar vineri, potrivit ziarului.

UE a avut anterior o iniţiativă de colaborare pentru achiziţia comună de gaze naturale, astfel încât să poată fi refăcute rezervele de gaz înainte de iarnă, evitând astfel repetarea preţurilor record ale energiei de anul trecut.

Statele membre ale UE sunt, de asemenea, angajate în prezent în discuţii cu privire la o propunere înaintată de Comisia Europeană privind cel de-al 12-lea pachet de sancţiuni economice impuse Rusiei.

Facebook

Comentarii

75 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *