Începe Cupa Mondială de Rugby. Cu cine sunt în grupă „Stejarii”

Cupa Mondială de Rugby, care va avea loc în Franţa între 8 septembrie şi 28 octombrie, cu participarea a 20 de echipe, împărţite în patru grupe, o include și pe țara noastră printre participante. Naţionala de rugby a României participă pentru a noua oară la Cupa Mondială, de la înfiinţarea competiţiei „Stejarii” lipsind o singură dată, în 2019.

Românii au în palmares şase victorii la Cupa Mondială, cu Zimbabwe (1987), Fiji (1991), SUA (1999), Namibia (2003), Portugalia (2007) şi Canada (2015).

Calificarea României nu a venit însă pe teren, ci în tribunale. Calificată inițial la Cupa Mondială, naționala Spaniei a fost descalificată pentru că l-a folosit în două partide pe pilierul sud-african Gavin Van den Berg. Acesta a încălcat regula conform căreia ar fi trebuit să locuiască cel puțin 10 luni pe teritoriul Spaniei în ultimii 3 ani dinaintea obținerii cetățeniei, iar ibericii au pierdut 10 puncte.

Astfel că locul Spaniei a fost luat de România, care a fost repartizată în Grupa B.(gsp)

Meciul de deschidere va fi între Franța și Noua Zeelanda, astăzi de la ora 22:15. Se anunță a fi cel mai greu meci de debut al unei ediții de cupă mondială, între țara gazdă și tripla campioana mondială, de la care toată lumea așteaptă și celebrul dans războinic haka dinainte de meci.

Mâine, intră în arenă ”Stejarii” noștri în partida cu numărul 1 în clasamentul mondial, Irlanda.

Grupele Cupei Mondiale:

Grupa A:  Noua Zeelandă,  Franţa, Italia, Uruguay, Namibia

Grupa B: Africa de Sud, Irlanda, Scoţia, Tonga, România

Grupa C: Ţara Galilor, Australia, Fiji, Georgia, Portugalia

Grupa D: Anglia, Japonia, Argentina, Samoa, Chile

Facebook

Comentarii

89 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *