Ungaria e în stare de urgență din 2016. S-a prelungit din nou

Parlamentul Ungariei a aprobat miercuri prelungirea stării de urgență cu șase luni, ca răspuns la conflictul din Ucraina. Decizia vine în contextul în care Ungaria se confruntă cu implicații economice și umanitare din cauza războiului din țara vecină.

Această măsură îi oferă premierului naționalist Viktor Orban puterea de a emite decrete fără aprobarea parlamentului în toate domeniile considerate a fi legate de conflictul și situația umanitară din Ucraina.

Parlamentul de la Budapesta a adoptat decizia cu 135 de voturi pentru și 47 împotrivă, argumentând că, în fața conflictului armat și a crizei umanitare din Ucraina, precum și a impactului acestora asupra Ungariei, prelungirea stării de urgență este justificată.

Formațiunea Fidesz, condusă de Orban, a susținut în repetate rânduri prelungirea acestei stări de urgență, inițial impusă în 2016 din cauza crizei migranților, și ulterior extinsă din cauza pandemiei COVID-19. Începând din mai 2022, starea de urgență a fost menținută în urma invaziei ruse în Ucraina.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *