Un bloc de 15 etaje a ars la Valencia. Minim 4 morți și 14 dispăruți

Un incendiu puternic a izbucnit, în noaptea trecută, într-un bloc de locuinţe din oraşul spaniol Valencia, aflat pe coasta de est a Spaniei.

Focul s-a aprintr într-un apartament de la etajul al patrulea din clădirea cu 15 etaje, a cărei construcţie a fost finalizată în urmă cu câţiva ani.

Mai mulţi martori au declarat că incendiul, intensificat de rafale puternice de vânt, s-a extins la întreaga clădire în doar o jumătate de oră.

„Clădirea a luat foc în câteva minute, de parcă era făcută din paie”, a declarat Luis Ibarez, un locuitor al cartierului. 

Experţii au explicat că incendiul a cuprins rapid faţada, deoarece aceasta era realizată din materiale inflamabile, parţial din cauza vânturilor puternice.

Sunt patru morți și 14 dispăruți, până în acest moment.  Alte15 persoane au fost rănite, dintre care doar şase rămân internate – cinci dintre ei pompieri – fără ca viaţa vreuneia dintre ele să fie pusă în pericol.

Pompierii spanioli încearcă, în acest timp, să răcească structura imobilului, pentru a putea pătrunde în incintă.

În total, la clădirea din Valencia au fost trimise 22 de echipe de pompieri, opt unităţi medicale, fiind instalat şi un spital de campanie.

Şeful guvernului spaniol, Pedro Sanchez, se va deplasa la Valencia, în cursul zilei de astăzi, pentru a evalua măsurile luate la faţa locului.

Facebook

Comentarii

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *