Spania: Mii de lucrători din domeniul sănătății protestează la Madrid

Zeci de mii de lucrători din domeniul sănătății au luat cu asalt, din nou, străzile din Madrid pentru a protesta împotriva lipsei de personal, precum și împotriva lipsei generale de sprijin pentru sistemul public de sănătate din regiune.

Un purtător de cuvânt al guvernului regional a declarat că aproximativ 30.000 de protestatari au mărșăluit în capitala Spaniei. Lucrătorii din domeniul sănătății dau vina pe guvernul regional, condus de conservatoarea Isabel Diaz Ayuso, pentru problemele de sănătate la nivel local.

Partidul lui Ayuso a fost criticat în ultimii ani pentru lipsa de personal din centrele de asistență medicală primară.

Politiciana a fost vizată și în timpul pandemiei, când Madridul înregistra una dintre cele mai mari rate de mortalitate în exces din Europa, pentru politicile sale mult prea permisive.

Organizatorii susțin că Madridul cheltuiește cea mai mică sumă pe cap de locuitor pentru asistența medicală primară, în ciuda faptului că este una dintre cele mai bogate regiuni din țară. Media națională este de 1.700 de euro per locuitor, iar în capitală aceasta este doar de 1.300 de euro.

De asemenea, regiunea capitalei are cei mai puțini medici și asistenți pe locuitor.

Ayuso a susținut că protestele au fost orchestrate de partidele de stânga înaintea alegerilor regionale ce vor avea loc în luna mai.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *