Spania anunță noi măsuri pentru economisirea energiei

Guvernul Spaniei a anunţat, luni, măsurile care urmează să fie luate, în perioada următoare, în vederea econimisirii de energie.

Printre restricţiile prezentate de ministrul pentru tranziţia ecologică şi problemele demografice, Teresa Ribera, după şedinţa săptămânală de guvern de luni, se numără setarea termostatelor sistemelor de aer condiţionat şi încălzire la peste 27 de grade vara şi sub 19 grade iarna, în toate clădirile publice, în mall-uri, restaurante, cinematografe, sediile de firme, hoteluri, gări şi aeroporturi, potrivit Agerpres. Tot ca o măsură de reducere a cosumului de electricitate, magazinele din Spania trebuie să îşi echipeze intrările cu sisteme automate de închidere a uşilor, cel mai târziu până la 30 septembrie.

Potrivit ministrului spaniol, care a îndemnat spaniolii să manifeste solidaritate cu celelalte state europene și să economisească energia, este vorba de un prim pachet necesar într-o situaţie critică. Măsurile, care sunt precizate într-un decret regal, vor fi impuse după o perioadă de tranziţie de o săptămână de la publicarea în Monitorul Oficial, urmând să rămână în vigoare până la 1 noiembrie 2023.

Luna trecută, Uniunea Europeană a propus ca fiecare din cele 27 de state membre să îşi reducă cu 15% consumul de gaze în perioada 1 august 2022-31 martie 2023, însă Spania a obţinut o derogare şi va încerca să consume cu 7% mai puţin.

Laura Groșereanu

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *