„Sorelle d’Italia”: Sora premierului Italian a fost numită într-o poziție-cheie

Partidul „Fratelli d’Italia” (Frații Italiei), aflat în creștere de popularitate, a anunțat o schimbare semnificativă în conducerea sa. Arianna Meloni, sora premierului italian Giorgia Meloni, a fost numită responsabilă a secretariatului politic al partidului. Arianna va conduce și „departamentul de aderare”, conform anunțului de pe site-ul partidului condus de Giorgia Meloni.

Decizia de a aduce în prim-plan această figură a familiei Meloni nu e lipsită de controverse. Potrivit sursei La Stampa, citată de Rador, numirea Ariannei Meloni a stârnit discuții aprinse, iar unii critici o văd ca pe o manifestare a ”nepotismului” în politică. Site-ul partidului subliniază, însă, că această mișcare face parte dintr-o reorganizare mai amplă, care va implica și înființarea de noi departamente și structuri de conducere.

Giovanni Donzelli, responsabil cu organizarea partidului, a explicat pentru „LaPresse” că această numire oficializează un rol pe care Arianna îl deținea deja de ceva timp la sediul partidului. Această mutare este menită să asigure continuitatea și să consolideze experiența acumulată de Arianna Meloni în cadrul partidului, într-o poziție care anterior a fost ocupată de Donato Lamorte.

Numirea reprezintă nu numai o confirmare a poziției politice a Ariannei Meloni, ci și un pas important în evoluția sa în cariera politică. Datorită faptului că partidul „Fratelli d’Italia” se bucură de o susținere crescândă în sondaje, speculațiile privind viitoarele sale mișcări politice nu au întârziat să apară. Odată cu alegerile europene din 2024, unii analiști sugerează că Arianna Meloni ar putea să fie un nume demn de luat în considerare pentru Parlamentul European.

Presa italiană a botezat această mișcare „Sorelle d’Italia”, un titlu care face referire la Partidul „Fratelli d’Italia”, dar și la strânsa legătură dintre premierul Meloni și ministrul Francesco Lollobrigida, cumnatul său prin căsătoria cu Arianna.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *