Sondaj: Jumătate dintre moldoveni nu vor unirea cu România

Un sondaj realizat de Centrul de Studii Sociale și Marketing „CBS-Research” în intervalul 10-19 iunie, pe un eșantion de 1.121 de persoane, a scos la iveală faptul că 50,3% din cetățenii Republicii Moldova chestionați sunt împotriva unirii cu România.

Întrebați dacă duminica viitoare ar avea loc un referendum pentru unirea cu România, 40% din cei întrebați au răspuns afimativ, 2,1% au declarat că nu s-ar prezenta la vot, 6,6% nu știu sau nu s-au decis, iar 0,9% au preferat să nu răspundă.

sondaj unire moldova romania

Situația este una asemănătoare și în ceea ce privește aderarea la NATO, unde 33,4% ar accepta ca țara lor să se alăture alianței. În schimb, 58,5% dintre cetățenii de spre Prut doresc ca Republica Moldova să adere la Uniunea Europeană.

Maia Sandu conduce în preferințe

Pe plan intern, Maia Sandu câștigă detașat. La întrebarea deschisă: „Cine este cel mai de încredere politician din Republica Moldova?” 30% din participanți au declarat că președinta Sandu le inspiră cea mai multă încredere. La mare distanță de Sandu, se află fostul președinte al Moldovei, Igor Dodon, cu 5,4 puncte procentuale.

Potrivit CBS- Research, marja de eroare a sondajului este de ± 3,1 procente.

Facebook

Comentarii

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *