Sondaj INSCOP: Românii, îngrijorați de efectele conflictelor internaționale

Aproape două treimi dintre români se declară îngrijorați de impactul războiului dintre Israel și Hamas asupra României, potrivit un sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro. Creșterea amenințărilor teroriste este cea mai mare temere a respondenților.

Conform sondajului, 66.1% dintre români declară că se simt foarte mult sau destul de mult îngrijorați de consecințele conflictului dintre Israel și Hamas asupra țării, în timp ce 31.9% se declară destul de puțin, foarte puțin sau deloc îngrijorați. 1.9% nu au știut sau nu au răspuns la această întrebare.

Cei care se simt îngrijorați de războiul dintre Israel și Hamas, reprezentând 78.5% din totalul eșantionului, identifică ca principală temere creșterea amenințărilor teroriste (42.3%), urmată de creșterea prețului combustibililor (19.9%) și sporirea numărului de refugiați (14.8%).

Întrebați care dintre cele două conflicte internaționale îi îngrijorează mai mult, 49% dintre respondenți indică conflictul dintre Ucraina și Rusia, în timp ce 29% se pronunță pentru conflictul dintre Israel și Hamas. 15.9% dintre participanți afirmă că ambele conflicte îi îngrijorează în aceeași măsură. Ponderea non-răspunsurilor este de 6% din totalul eșantion.

Sondajul de opinie a fost realizat în perioada 23 octombrie – 2 noiembrie prin metoda CATI, cu un eșantion de 1.100 de persoane, reprezentativ pe categoriile sociodemografice semnificative pentru populația neinstituționalizată a României, cu vârsta de 18 ani și peste. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 3%, la un grad de încredere de 95%.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *