Majoritatea europenilor au o părere bună despre UE

Sondajul relevă că majoritatea europenilor (47%) au o percepție pozitivă despre UE, în timp ce 21% au o imagine negativă și 30% au o imagine neutră.

Comisia Europeană a publicat rezultatele unui sondaj Eurobarometru Flash realizat la nivel regional, evidențiind o percepție pozitivă a cetățenilor UE în privința situației economice și a bunăstării în regiunile lor.

Potrivit sondajului, peste opt din zece europeni (82%) consideră că nivelul calității vieții în regiunile lor este bun, în timp ce 65% dintre aceștia afirmă că situația economică actuală este favorabilă.

Principalele preocupări identificate de respondenți în regiunile lor includ costul vieții (31%), situația economică și șomajul (26%), precum și aspecte legate de sănătate (26%). În ceea ce privește viitorul Europei, economia, justiția socială și locurile de muncă sunt considerate a fi printre cele mai importante dimensiuni de către 29% dintre respondenți.

Încrederea în autoritățile locale și regionale rămâne ridicată, cu 58% dintre respondenți manifestând încredere în acestea, la fel ca și încrederea în Uniunea Europeană. În plus, majoritatea europenilor (66%) sunt optimiști în ceea ce privește viitorul regiunii lor, iar 55% sunt optimiști în privința viitorului UE.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *