Sondaj: Liz Truss, cel mai nepopular premier britanic din istoria țării

Liz Truss a coborât la cel mai scăzut nivel de popularitate înregistrat vreodată de un lider politic britanic, în urma unui început catastrofal al mandatului său de premier.

Un sondaj realizat de firma de sondaje YouGov și prezentat de Politico, efectuat imediat după ce l-a concediat pe cancelarul Kwasi Kwarteng și a abandonat componente cheie ale strategiei sale economice vinerea trecută, arată că patru din cinci adulți britanici (80 %) o privesc nefavorabil pe Truss, în timp ce doar 10 % au o părere favorabilă despre ea.

Liz Truss, cel mai nepopular premier din Marea Britanie

Scorul net de favorabilitate al acesteia, de minus 70 la sută, este cel mai mic înregistrat de YouGov în două decenii de sondaje și constituie o scădere de 14 puncte față de săptămâna trecută. De asemenea, Truss nu are o imagine bună nici în rândul alegătorilor conversatori, 71% dintre ei având o părere nefavorabilă despre ea ca lider de partid și 20% o văd favorabil.

Truss este cotată cu 17 puncte mai puțin decât cel mai slab scor înregistrat vreodată de Boris Johnson, de minus 53%, cu puțin timp înainte de a fi forțat să demisioneze în iulie.

Prăbușirea popularității lui Truss a avut un impact devastator asupra ratingurilor din sondaje ale Partidului Conservator, potrivit unui sondaj de opinie realizat de Electoral Calculus

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *