Sondaj: AUR se apropie de PNL

PSD ar câștiga scrutinul, dacă săptămâna viitoare s-ar organiza alegeri europarlamentare, indică un sondaj Avangarde, realizat la comanda PSD.

blank

Dintre cei 71% care au menționat un partid politic, la un eventual scrutin, 31% ar vota PSD.

Pe locul al doilea, s-ar situa PNL, cu 21% din voturi, urmat de AUR, cu 19%.

De asemenea, USR ar fi votat de 13% , UDMR 5%, iar partidul condus de Diana Șoșoacă ar înregistra tot un procent de 5%, ceea ce înseamnă că ar intra în Parlamentul European.

Românii vor acțiuni împotriva Austriei

În sondajul comandat de PSD, respondenții au fost întrebați și dacă premierul Marcel Ciolacu ar trebui să demareze procedurile pentru ca România să se îndrepte împotriva Austriei la Curtea Europeană de Justiție, pentru refuzul de a accepta România în spațiul Shengen.

54% dintre cei chestionați au răspuns afirmativ, în timp ce 26% au răspuns negativ și 20% nu știu sau nu au răspuns.

Întrebați care ar trebui să fie răspunsul României către Austria, părerile au fost împărțite. 28% au răspuns că ar trebui boicotate firmele austriece care își desfășoară activitatea în România, 27% – să acționeze această țară la Curtea Europerană de Justiție și 13% cred că România ar trebui să folosească dreptul de veto și să blocheze deciziile UE până când Austria va da verde țării noastre pentru a adera la spațiul Schengen.  

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *