Sokkoló felfedezések Gázai övezetben: Két izraeli túsz holtteste a Shifa Kórház közelében találva

Az izraeli hadsereg pénteken sokkoló felfedezést tett a Gázai övezetben, bejelentve, hogy megtalálták egy 19 éves női katonatiszt, Noa Marciano, maradványait, akit a Hamas terroristaival ejtettek túszul. A hét elején megerősített halála újabb kérdéseket vet fel a tragikus körülményekkel kapcsolatban.

„A katonatiszt Noa Marciano (…) teste egy olyan szerkezetből lett kivont, amely a Gázai övezet Shifa Kórháza mellett található, és átszállították Izrael területére,” közölte a hadsereg egy olyan nyilatkozatban, amelyet a nemzetközi sajtó hírügynökségei idéztek. A Hamas palesztin iszlamista mozgalom terjesztette el Noa Marciano halott fotóját, és „izraeli bombázás általi meggyilkolásként” mutatták be. Az hivatalos megerősítés Izraelből érkezett a következő napon.

Egy másik felzaklató esetben az izraeli hadsereg csütörtök este bejelentette, hogy megtalálta Yehudit Weiss, 65 éves túsz holttestét, szintén a Shifa Kórház közelében. Őt október 7-én rabolták el a Hamas egy dél-izraeli kibbutzból, és a terroristák állítólag „meggyilkolták Gázai övezetben”. A Hamas aznap mintegy 240 túszot, köztük civileket és katonákat szállított Gázai övezetbe, az izraeli hadsereg állítása szerint.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *