Gaza: Un milion de palestinieni, somați să evacueze

Astăzi, armata israeliană a emis un avertisment, solicitând evacuarea imediată a circa un milion de palestinieni din nordul Fâşiei Gaza.

Avertismentul a venit în a şaptea zi a operaţiunilor militare israeliene împotriva Hamas, declanşate după ce, pe 7 octombrie, teroriști palestinieni au efectuat un atac asupra Israelului, soldat cu peste 1.200 de victime civile şi militare, precum şi cu răpirea a 150 de persoane.

În replică, Israelul a întrerupt aprovizionarea cu apă, energie electrică şi combustibil în Fâşia Gaza, regiune dens populată care adăposteşte peste 2 milioane de locuitori.

Organizaţia Naţiunilor Unite a fost informată despre aceste planuri şi a solicitat Israelului să anuleze acest ordin, avertizând că ar putea duce la consecinţe umanitare grave şi ar transforma deja tragicul eveniment într-o calamitate.

Forţele de Apărare Israeliene au făcut apel la evacuarea civililor din oraşul Gaza, îndemnându-i să se mute spre sud, în interesul propriei siguranţe. Cu toate acestea, locuitorii din Gaza sunt împiedicaţi să părăsească regiunea din cauza restricţiilor severe de călătorie impuse de Israel şi Egipt, precum şi a blocadei militare israeliene.

Sistemul de sănătate din Gaza se prăbuşeşte, potrivit Ministerului Sănătăţii din Gaza, cu numărul morţilor crescând constant, ajungând la 1.354 de palestinieni ucişi şi 6.049 de răniţi de la începutul conflictului militar.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *