Site-ul Parlamentului European, afectat de un atac cibernetic după votul privind terorismul rusesc

Site-ul Parlamentului European s-a confruntat miercuri cu un atac cibernetic „sofisticat”, care i-a perturbat funcționarea, la câteva momente după ce membrii forului au votat pentru declararea Rusiei drept stat sponsor al terorismului.

„Confirm că Parlamentul a fost supus unui atac cibernetic extern, dar serviciile parlamentare se descurcă bine pentru a apăra Parlamentul”, a declarat Dita Charanzová, europarlamentar ceh și vicepreședinte al Parlamentului responsabil cu securitatea cibernetică, într-un comunicat.

Un alt oficial de rang înalt al Parlamentului, care a cerut să nu fie numit, a declarat că „ar putea fi cel mai sofisticat atac pe care Parlamentul l-a cunoscut până acum”. Atacul este ceea ce se numește un atac DDoS (Distributed Denial-of-Service), în care cantități masive de trafic sunt trimise către servere în încercarea de a bloca accesul utilizatorilor de internet la site-uri web, a confirmat Marcel Kolaja, membru al Parlamentului European din partea Partidului Piraților din Cehia.

Atacurile DDoS sunt folosite de grupurile de hackeri pentru a perturba și a provoca haos. A apărut ca un instrument preferat al grupurilor de hackeri ruși, precum Killnet, în special ca o modalitate de a protesta împotriva deciziilor politice din țările europene de a sprijini Ucraina în război.

„Avem un indiciu puternic că este de la Killnet, hackerii cu legături cu Rusia într-adevăr. Aceasta este informația mea, dar este sub control. A tăiat doar accesul extern la site-ul Parlamentului … Dacă nu vor fi atacuri suplimentare, ne așteptăm ca acesta să fie din nou accesibil foarte curând”, a declarat Eva Kaili, deputat grec și vicepreședinte al Parlamentului European.

Atacul asupra site-ului web al Parlamentului European vine după ce miercuri, camera a votat pentru adoptarea unei rezoluții prin care Rusia este declarată stat sponsor al terorismului din cauza loviturilor Moscovei asupra unor obiective civile din Ucraina.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *