Site-ul Comisiei Europene: Alertă de securitate cibernetică

O companie de securitate cibernetică a avertizat Comisia Europeană că hackerii folosesc site-ul oficial al forului UE pentru a propaga sute de link-uri dăunătoare. ”Aceasta este o problemă semnificativă, deoarece actorii rău intenționați au găsit o nouă modalitate de a exploata site-ul web”, atrage atenția Nord Security.

Pe 10 martie, Nord Security, compania cunoscută pentru serviciul NordVPN, a descoperit că infractorii cibernetici au vizat Portalul European de Educație Școlară al Comisiei Europene pentru a disemina URL-uri care redirecționau persoanele către site-uri ce generau ilegal conturi premium și copiau datele bancare ale utilizatorilor.

Compania a emis marți o declarație în care a anunțat că „NordVPN a alertat Comisia Europeană cu privire la problema de securitate imediat după ce aceasta a fost depistată”.

„Comisia Europeană nu a răspuns încă, dar a reușit să elimine majoritatea link-urilor dăunătoare de pe site. Cu toate acestea, aceasta este încă o problemă semnificativă, deoarece actorii rău intenționați au găsit o nouă modalitate de a exploata site-ul web – prin încărcarea fișierelor PDF cu astfel de linkuri rău intenționate”, se arată în declarație.

Potrivit unui purtător de cuvânt al Comisiei, contactat de EURACTIV, aceștia sunt conștienți de problemă și încearcă în continuare să găsească o soluție.

„Dorim să mulțumim tuturor experților și părților interesate pentru că ne-au ajutat să identificăm un astfel de abuz îngrijorător și nefericit. Lucrăm îndeaproape cu toate serviciile implicate pentru a găsi cele mai bune soluții cu cele mai puține perturbări posibile”, a adăugat reprezentantul Comisiei.

Aceste link-uri „pot infecta, de asemenea, dispozitivele utilizatorilor cu programe malware dăunătoare, care le fură datele sau preiau controlul asupra întregului dispozitiv”, potrivit Adrianus Warmenhoven, consilier de securitate cibernetică la NordVPN.

Prin urmare, compania sugerează utilizarea serviciilor de protecție împotriva virușilor și evitarea click-urilor pe linkurile prezente pe Platforma Europeană de Educație Școlară a Comisiei Europene.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *