Sistemul GPS Galileo: O tehnologie esențială a viitorului

Odată cu evoluția rapidă a tehnologiei, lumea se îndreaptă spre o eră a internetului, în care dispozitivele și obiectele se conectează și interacționează între ele, creând un sistem global inteligent. În această lume a viitorului, senzorul de locație GPS este o componentă esențială.


Uniunea Europeană a introdus deja reglementări în acest sens, cerând tuturor producătorilor de mașini noi să includă în acestea câte un senzor de locație GPS, împreună cu un transmițător automat în caz de urgență, pentru a descuraja furturile și pentru a reacționa rapid în cazul situațiilor critice. În plus, mașinile inteligente ale viitorului vor folosi semnalul GPS pentru a-și transmite locațiile între ele în timp real, evitând astfel accidentele și fluidizând traficul.

Sistemul Galileo, pus la dispoziție de Uniunea Europeană, este un sistem de poziționare globală prin satelit, care oferă informații de localizare cu o precizie incredibilă. Semnalele furnizate de acest sistem permit o localizare cu o precizie de 1 metru, iar cele criptate pot ajunge la o precizie de până la 20 de centimetri.

blank
Harta stațiilor terestre Galileo


Sistemul Galileo este deja utilizat de câteva sute de modele de telefoane mobile și se preconizează că va devini tot mai răspândit pe măsură ce această tehnologie, împreună cu cea a mașinilor inteligente se va dezvolta.

Prin utilizarea semnalelor GPS de la Galileo, vehiculele autonome vor putea fi localizate cu o precizie fără precedent, ceea ce va crește siguranța pe șosele și va permite o mai bună coordonare a traficului.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *