Singurul portavion al Rusiei a fost cuprins de flăcări

Portavionul Amiral Kuznetsov din proiectul 1143.5 a început să părăsească docurile uscate după o revizie, iar operațiunea va dura o lună, au declarat pentru TASS două surse din industria de apărare. Incendiul a izbucnit joi la bordul portavionului ancorat în docurile portului Murmansk, unde se afla pentru reparații din 2017.

Incendiul a izbucnit pe Amiral Kuznetsov, singurul portavion rusesc, în timp ce acesta era andocat la șantierul naval Zvyozdochka din orașul port Murmansk, situat în nord-vestul extrem al Rusiei, la Marea Barents, a precizat agenția de presă Tass.

O sursă din cadrul serviciilor de urgență a declarat joi dimineață pentru agenție că 20 de persoane au fost evacuate, că incendiul a fost stins și că „nu au existat victime”. Alexei Rakhmanov, șeful United Shipbuilding Corporation (USC), care supervizează renovarea navei, a declarat pentru RIA Novosti că incidentul a avut loc în timpul lucrărilor de reparații.

Nava de război de 43.000 de tone are un echipaj de 1.300 de persoane și este înarmată cu sisteme de rachete anti-navă și de apărare aeriană. În noiembrie 2022, oficialii au declarat că reparațiile sunt în grafic și că nava va fi gata până în primul trimestru al anului 2024. Se așteaptă ca renovarea să ofere navei un nou potențial de luptă și să îi prelungească durata de viață operațională cu încă 10 până la 15 ani, potrivit Naval News.

Facebook

Comentarii

42 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *