Singurul contracandidat al lui Putin a fost scos din cursă

Comisia Electorală Centrală din Rusia a respins candidatura lui Boris Nadejdin, principalul contracandidat al lui Vladimir Putin la alegerile prezidențiale din luna martie. Politicianul a anunțat astăzi că va ataca decizia în instanță, relatează Reuters.

Comisia Electorală a transmis că a găsit probleme în semnăturile pe care Nadejdin le-a strâns în sprijinul candidaturii sale, în sensul că unele dintre acestea erau ale unor persoane decedate.

Nadejdin a declarat că nu este de acord cu decizia și că o va contesta la Curtea Supremă a Rusiei.

„Participarea la alegerile prezidențiale din 2024 este cea mai importantă decizie politică din viața mea. Nu renunț”, a declarat politicianul rus.

Nimeni nu se aşteaptă ca Nadejdin, în vârstă de 60 de ani, să câştige, chiar dacă i se va permite să participe la scrutin. Dar campania sa a captat atenţia alegătorilor datorită opoziţiei sale categorice faţă de ceea ce Kremlinul numeşte „operaţiunea militară specială” în Ucraina.

Nadejdin, candidat din partea unui partid politic, trebuia să adune 100.000 de semnături în cel puțin 40 de regiuni pentru a candida la alegerile din 15-17 martie.

În schimb, Putin, care a ales să candideze ca independent, are nevoie de 300.000 de semnături. El a strâns deja peste 3,5 milioane, potrivit susținătorilor săi.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *