Deca: Peste 15.000 de profesori au renunțat la grevă. O nouă rundă de negocieri și mâine

Sindicatele din Educaţie au fost chemate la discuţii, la ministerul de resort, pentru stabilirea strategiei care se va adopta în perioada următoare, a declarat, astăzi, preşedintele Federaţiei „Spiru Haret”, Marius Nistor. Acesta a precizat că sindicaliştii din Educaţie vor organiza, totuși, în ţară, acţiuni de protest, ceea ce înseamnă că majoritatea cadrelor didactice sunt, în continuare, în grevă.

Pe de altă parte, reprezentanții guvernului spun că foarte mulți profesori au renunțat deja la grevă. Peste 15.000 de persoane din Educaţie, dintre care 10.000 de cadre didactice, au încetat protestele după adoptarea ordonanţei care prevede majorări salariale, a declarat ministrul Educaţiei, Ligia Deca, într-o conferinţă de presă, susținută imediat după consultările din această dimineață cu sindicatele.

Potrivit ministrului, la nivel naţional, în peste 1.000 de unităţi de învăţământ nici o persoană nu face grevă, dar mâine vor fi reluate negocierile cu federaţiile sindicale.

Cei mai mulţi angajaţi care au renunţat la protest sunt în judeţul Vâlcea, Ialomița, Teleorman și Botoșani iar 9% dintre profesori – în Bucureşti. Majoritatea profesorilor – 52% – continuă, totuși, greva, a precizat ministerul.

În urma discuțiilor de astăzi, s-a ajuns la concluzia că nu vor fi decalate datele examenelor naționale – Bacalaureatul va încerpe pe 12 iunie, iar Evaluarea Națională, pe 19 iunie, conform calendarului.

Greva generală din educaţie a fost declanşată în data de 22 mai.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *