Simptomele postcovid afectează 2 milioane de britanici

Două milioane de persoane din Anglia şi Scoţia continuă să sufere din cauza simptomelor generate de COVID-19 de lungă durată, iar activităţile zilnice desfăşurate de 381.000 dintre ele sunt mult limitate din această cauză, potrivit unui studiu oficial publicat joi, informează Reuters.

Oficiul Naţional de Statistică din Regatul Unit (ONS) a anunţat că 3,3% dintre persoanele chestionate între 6 februarie şi 7 martie 2024 au raportat că au avut simptome de COVID-19 ce au durat mai mult de patru săptămâni după infecţia iniţială şi care nu puteau fi explicate printr-o altă afecţiune medicală.

Spre deosebire de alte naţiuni mari şi bogate, în Marea Britanie, participarea la forţa de muncă a scăzut de la începutul pandemiei COVID-19 în 2020, îngrijorând guvernul şi angajatorii.
Un factor important a constat în creşterea numărului persoanelor cu vârstă legală de muncă care sunt bolnave pe termen lung şi care au ajuns la aproximativ 700.000 de la începutul pandemiei.

Datele publicate joi arată că 9,1% dintre persoanele care nu lucrează sau care se află în căutarea unui loc de muncă au raportat simptome de COVID-19 de lungă durată, un procent care este aproape triplu faţă de cel constatat în rândul populaţiei generale.

Persoanele cu vârste cuprinse în intervalul 45-54 ani prezintă cea mai mare probabilitate de a raporta simptome de COVID-19 de lungă durată, procentul fiind de 5% la nivelul acestei grupe de vârstă, iar femeile sunt cu 20% mai predispuse decât bărbaţii să raporteze astfel de simptome.

Regatul Unit a înregistrat peste 230.000 de decese asociate cu COVID-19, deţinând o rată de mortalitate similară cu ratele constatate în Statele Unite şi Italia, dar mai mare decât oriunde altundeva în Europa de Vest, potrivit datelor transmise de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *