Simona Halep, suspendată patru ani

Simona Halep, de două ori campioană de Grand Slam, a fost suspendată timp de patru ani din cauza încălcării programului antidoping de tenis. Un tribunal independent a stabilit că românca în vârstă de 31 de ani a comis încălcări „intenţionate” antidoping.

Halep a fost testată pozitiv pentru utilizarea roxadustat la US Open-ul de anul trecut. De asemenea, a fost găsită vinovată de folosirea unei substanțe sau a unei metode interzise nespecificate în 2022, după ce au fost găsite nereguli în pașaportul ei biologic.

Tribunalul a acceptat argumentul lui Halep că a luat un supliment contaminat, dar a decis că nu ar fi rezultat concentrația de roxadustat găsită în proba ei de urină.

De asemenea, comisia a declarat că nu are niciun motiv să se îndoiască de „opinia puternică” unanimă la care au ajuns trei experți independenți conform căreia „dopajul probabil” a fost explicația neregulilor din pașaportul ei biologic.

Halep a fost suspendată provizoriu din octombrie 2022, ceea ce înseamnă că va putea juca din nou pe 7 octombrie 2026, moment în care va împlini 35 de ani. Cu toate acestea, concluziile tribunalului pot fi atacate cu recurs și Halep a spus într-o declarație că va contesta verdictul.

Jucătoarea noastră a declarat: „Ultimul an a fost cel mai greu meci din viața mea și, din păcate, lupta mea continuă. Mi-am dedicat viața frumosului joc de tenis.

„Iau foarte în serios regulile care guvernează sportul nostru și mă mândresc cu faptul că nu am folosit niciodată cu bună știință sau intenționat vreo substanță interzisă. Am refuzat să accept decizia lor de interzicere de patru ani”.

Halep, care a câștigat Openul Francez în 2018 și Wimbledon anul următor, este cea mai cunoscută jucătoare de tenis care a picat un test antidrog de la Maria Sharapova în 2016.

Simona și-a adjudecat 24 de titluri de simplu în turneele WTA și a câștigat 40,2 milioane de dolari în premii, fiind clasată pe primul loc în lume în 2017 și 2018.

Facebook

Comentarii

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *