Siguranța feroviară: Comisia Europeană va monitoriza reformele Greciei

Comisia Europeană va urmări îndeaproape punerea în aplicare a măsurilor ce vor servi la modernizarea și siguranța căilor ferate, în urma recentei catastrofe feroviare care a provocat moartea a 57 de persoane.

Marți, ministrul grec de resort s-a întâlnit cu comisarul UE pentru politică regională, Elisa Ferreira, și cu comisarul pentru transporturi, Adina Vălean, pentru a evalua impactul tragediei și a stabili noi metode pentru a îmbunătăți sistemul de transport feroviar din Grecia.

După această întâlnire, ministrul grec a declarat că toate proiectele de modernizare a siguranței feroviare vor fi strict supravegheate de Comisia Europeană, iar acestea vor trebui finalizate până la sfârșitul lunii septembrie.

Tragedia putea fi evitată

Încă din anul 2000, îmbunătățirea sistemului de semnalizare feroviară și a cel al controlului de la distanță au fost pe agenda reformelor din Grecia. Cu toate acestea, îmbunătățirile nu au fost implementate din cauza multiplelor probleme și întârzieri.

Potrivit analiștilor, tragedia feroviară, ce a avut loc în februarie, ar fi putut fi evitată dacă ar fi existat astfel de sisteme moderne.

În plus, ministrul grec a subliniat că va exista cooperare strânsă cu Comisia Europeană pentru a remedia problemele ce țin de personalul specializat în căi ferate, precum și cu privire la personalul agenției de investigare a accidentelor aeriene și feroviare.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *