Serghei Șoigu, la Phenian: Rusia vrea să-și consolideze cooperarea militară cu Coreea de Nord

Rusia şi Coreea de Nord intenţionează să-şi consolideze cooperarea în domeniul apărării, a declarat astăzi ministrul rus al apărării Serghei Şoigu, după discuţiile purtate cu omologul său nord-coreean, Kang Sun Nam, la Phenian, unde se află în vizită, informează Agerpres.

„Am convingerea că discuţiile de astăzi vor contribui la consolidarea cooperării între instituţiile noastre de apărare”, a afirmat Şoigu în declaraţii publicate de Ministerul Apărării rus, calificând Coreea de Nord drept un „partener important” pentru Moscova.

Şoigu conduce o delegaţie rusă care efectuează o vizită în Coreea de Nord, cu ocazia ceremoniilor dedicate împlinirii a 70 de ani de la armistiţiul din 27 iulie 1953 prin care s-a pus capăt Războiului Coreei (1950-1953), primele vizite străine oficiale cunoscute după pandemia de COVID-19.

„Republica Populară Democrată Coreeană este un partener important al Rusiei, cu care suntem legaţi de o graniţă comună şi o istorie bogată de cooperare”, a afirmat Serghei Şoigu, citat într-un comunicat de ministerul său.

În jurul unei mese, responsabilul rus, îmbrăcat în uniformă militară, i-a transmis omologului său nord-coreean că doreşte „consolidarea cooperării în domeniul apărării” între Rusia şi Coreea de Nord, un „stat prieten”.

Şoigu a sosit mai devreme la Phenian, unde a fost primit de omologul nord-coreean, apoi a depus flori la Monumentul Victoriei în războiul de eliberare.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *