Serbia vrea să trimită trupe în Kosovo

Sâmbătă, sârbi kosovari și poliția locală din Kosovo au fost implicați într-un incident armat, după reizbucnirea tensiunilor în partea de nord a Kosovo. Etnicii sârbi au blocat drumurile principale din regiune, pentru a protesta față de arestarea unui fost angajat al poliţiei din Kosovo, care a demisionat luna trecută, împreună cu alţi sârbi.

Poliția kosovară a declarat că blocada a oprit traficul și închiderea a două puncte de trecere a frontierei dintre Kosovo și Serbia. Polițiștii acuză că au fost atacați în mai multe locații din apropierea unui lac de la granița cu Serbia.

Și misiunea Uniunii Europene desfășurată în regiune (EULEX) a declarat că a fost vizată la rândul ei cu o grenadă, dar niciun ofițer nu a fost rănit. „Acest atac, precum și atacurile asupra ofițerilor de poliție din Kosovo, sunt inacceptabile”, a declarat EULEX într-un comunicat de presă.

Președintele Serbiei a anunțat că va solicita misiunii de menținere a păcii NATO să îi permită să trimită forțe armate și unități de poliție sârbe în zonă.

Odată cu escaladarea tensiunilor în nordul țării, majoritar sârb, președintele kosovar Vjosa Osmani a anunțat sâmbătă că alegerile locale în acea zonă vor fi amânate până pe 23 aprilie. Alegerile erau programate pentru 18 decembrie, dar sârbii au amenințat cu boicotarea votului.

Facebook

Comentarii

94 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *