Șeful poliției poloneze, rănit după explozia unui cadou ucrainean

Șeful poliției poloneze, Jarosław Szymczyk, a fost transportat la spital cu răni ușoare după ce un cadou primit de la un înalt oficial ucrainean a explodat, a anunțat joi Ministerul de Interne, potrivit The Guardian.

„Ieri, la ora 7.50, a avut loc o explozie într-o cameră de lângă biroul șefului poliției”, se arată într-un comunicat. „Unul dintre cadourile pe care șeful poliției le-a primit în timpul vizitei sale de lucru în Ucraina pe 11 și 12 decembrie a explodat”.

Szymczyk s-a întâlnit cu șefii poliției ucrainene și ai serviciilor de urgență de stat în timpul vizitei, iar cadoul a fost unul din partea unuia dintre șefii serviciilor ucrainene, a precizat ministerul. Acesta a descris rănile sale ca fiind minore și a precizat că a rămas în spital sub observație.

Un angajat civil de la sediul poliției naționale a suferit, de asemenea, răni minore care nu au necesitat tratament spitalicesc. „Partea poloneză a cerut părții ucrainene să ofere o explicație”, a precizat ministerul.

Nu a existat un răspuns imediat din partea serviciului de securitate ucrainean SBU la o solicitare a Reuters de a comenta incidentul. Presa poloneză raportase anterior că o explozie la sediul poliției l-a rănit pe Szymczyk și a avariat tavanul clădirii.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *