Șeful Pentagonului: Rusia a pierdut peste 300.000 de soldați

La reuniunea dedicată Ucrainei, din Germania, secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a prezentat date privind pierderile „uluitoare” suferite de Rusia pe front, până acum, scrie Digi24.

Potrivit șefului Pentagonului, aproximativ 315.000 de soldați ruși au fost uciși sau răniți în Ucraina, iar Rusia a cheltuit peste 200 de miliarde de dolari în cei doi ani de război care au trecut deja.

„Cel puțin 315.000 de soldați ruși au fost uciși sau răniți de la invazia totală a lui Putin din februarie 2022. Rusia a cheltuit circa 211 miliarde de dolari pentru a echipa, desfășura, întreține și susține agresiunea sa imperială împotriva Ucrainei. Războiul început de Putin va costa Rusia 1.300 de miliarde de dolari până în 2026”, a detaliat Lloyd Austin, fiind printre puținele cifre avansate de aliați privind rusești de pe front.

El a mai spus că ucrainenii continuă să cauzeze pierderi grele armatei ruse, dând exemplu navele și avioanele distruse. „Ucraina a scufundat, distrus sau avariat aproximativ 20 de nave medii și mari ale marinei rusești. Iar Ucraina continuă să doboare avioane de luptă rusești”.

Șeful Pentagonului a repetat, și cu acest prilej, că SUA vor continua să sprijine Ucraina. „Dar Ucraina nu va da înapoi. Și nici Statele Unite nu vor renunța”, a mai spus Austin.

Lloyd Austin a condus reuniunea lunară cunoscută sub numele de Grupul de contact pentru apărarea Ucrainei (formatul Ramstein), care are loc la baza aeriană Ramstein din Germania şi la care participă aproximativ 50 de aliaţi care sprijină militar Ucraina.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *