Șeful Pentagonului, în Germania: SUA nu vor lăsa Ucraina să eşueze

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, participă astăzi la reuniunea Grupului de contact pentru Ucraina, care are loc la baza aeriană Ramstein din Germania.

În cadrul discuțiilor, șeful Pentagonului a încercat să-i convingă pe aliaţii europeni că administraţia Biden este încă angajată să sprijine Ucraina, în ciuda faptului că ajutorul este blocat în Congres, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

„Statele Unite nu vor lăsa Ucraina să eşueze. Această coaliţie nu va lăsa Ucraina să eşueze”, a declarat Austin la începutul întâlnirii la care participă aproximativ 50 de aliaţi care au sprijinit militar Kievul.

Austin nu a spus, în schimb, cum va sprijini Washingtonul Ucraina fără finanţare suplimentară şi nu a menţionat în mod specific Congresul.

Săptămâna trecută, administraţia Biden a informat că va trimite Ucrainei asistenţă militară în valoare de 300 de milioane de dolari. SUA a transmis, însă, că aceasta este doar o măsură excepţională, care a putut fi luată datorită unor economii neaşteptate ale Pentagonului.

Experţii declară, acum, că Austin se va confrunta cu o audienţă sceptică în Europa.

„Este din ce în ce mai greu pentru liderii americani să călătorească în Europa cu mesajul că Statele Unite sunt angajate în Ucraina pe termen lung”, a declarat Rachel Rizzo, membru senior la Centrul Europa al Consiliului Atlantic din Washington.

În aceste condiții, sprijinul european a devenit din ce în ce mai important. Dar oficialii americani spun că, fără Statele Unite, sprijinul european pentru Ucraina nu va fi suficient pentru ca aceasta să se apere de forţele ruseşti.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *