NATO: Majoritatea trupelor Wagner nu au fost relocate în Belarus

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a dezvăluit că doar un număr mic de mercenari Wagner au sosit în Belarus, în ciuda acordului negociat de liderul belarus Alexander Lukașenko. Într-un interviu pentru POLITICO, Stoltenberg a declarat că, în timp ce forțele Wagner rămân active în Africa și departe de primele linii în Ucraina, prezența lor în Belarus este limitată.

Stoltenberg a recunoscut că au fost efectuate pregătiri pentru sosirea forțelor Wagner în Belarus, dar a subliniat că numărul real de persoane care au ajuns a fost unul relativ scăzut. Acesta a remarcat că, deși nu în prima linie, unii mercenari Wagner încă operează în Ucraina în timp ce alții își continuă activitățile în Africa.

Deși este rezervat în evaluarea acțiunilor viitoare ale grupului Wagner, Stoltenberg consideră că este prea devreme pentru a trage concluzii definitive cu privire la consecințele insurgenței din Rusia.

În ceea ce privește contraofensiva Ucrainei, acesta și-a exprimat optimismul cu privire la progresul acestora, dar a recunoscut provocările semnificative cu care se confruntă, inclusiv terenul dur și liniile defensive bine pregătite instituite de forțele ruse.

În ciuda obstacolelor, Stoltenberg a subliniat că forțele ucrainene avansează și înregistrează progrese. Cu toate acestea, acesta a subliniat natura imprevizibilă a războaielor și dificultățile în a prognoza rezultatele acestora.

Facebook

Comentarii

71 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *