Șeful diplomației europene: ”Operaţiunile militare ale Israelului sunt lipsite de discernământ”

Şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, a deplâns luni „o lipsă de discernământ îngrijorătoare în operaţiunile militare ale Israelului în Gaza”, relatează AFP conform Agerpres.

Într-un mesaj postat pe reţeaua X, Borrell şi-a reînnoit de asemenea apelul pentru o pauză umanitară „urgentă”, deplângând moartea unor „credincioşi (catolici), a trei ostatici şi a altor sute de civili” în timpul celor mai recente operaţiuni militare israeliene.

„Acest lucru trebuie să înceteze, este necesară o pauză umanitară urgentă”, a mai spus el.

Vineri, armata israeliană a recunoscut că a împuşcat din greşeală trei ostatici ai Hamas. Sâmbătă, o mamă şi fiica ei, ambele creştine, au fost ucise de un soldat israelian în interiorul singurei biserici catolice din Gaza. Papa Francisc a deplâns duminică moartea celor două femei.

„Acest lucru s-a întâmplat chiar în interiorul parohiei Sfânta Familie, unde nu există terorişti, ci familii, copii, persoane bolnave sau cu dizabilităţi’, a spus papa Francisc.

La rândul său, Israelul a anunţat că investighează acest incident.

Peste 18.000 de persoane, între care mii de copii, au fost ucise de la începutul războiului lansat de Israel împotriva Hamas, conform cifrelor Ministerului Sănătăţii din Gaza.

Aceste represalii au fost declanşate în urma atacului fără precedent lansat pe 7 octombrie împotriva Israelului de către Hamas, care a provocat circa 1.140 de morţi, majoritatea civili. De asemenea, circa 240 de persoane au fost luate ostatice de Hamas.

Facebook

Comentarii

55 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *