Şefa diplomaţiei franceze – vizită în Armenia îngrozită de Azerbaidjan

Şefa diplomaţiei franceze, Catherine Colonna, va reafirma, astăzi, la Erevan, sprijinul Franţei pentru Armenia, care se teme pentru suveranitatea şi integritatea sa teritorială, după ofensiva victorioasă a Azerbaidjanului în Nagorno-Karabah, scrie AFP, potrivit Agerpres.

Armenii din această enclavă muntoasă aflată sub suveranitatea azeră au capitulat săptămâna trecută, în faţa unei ofensive fulger a trupelor de la Baku care s-a soldat cu aproximativ 600 de morţi. Peste 100.000 de armeni au fugit.

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, şi ministrul său de externe şi-au exprimat în repetate rânduri îngrijorarea în ultimele zile cu privire la o posibilă ofensivă militară a Azerbaidjanului împotriva Armeniei, care s-au ciocnit deja în două războaie.

„Există deja porţiuni mici din teritoriul armean care au făcut obiectul incursiunilor militare azere în ultimele luni”, a reamintit o sursă diplomatică franceză.

Franţa a insistat apoi pentru înfiinţarea, la Jermuk (Armenia), a unei misiuni de observare a Uniunii Europene. Catherine Colonna a vizitat personalul acestei misiuni la sfârşitul lunii aprilie.

Parisul este, de asemenea, mai degrabă favorabil posibilităţii de a impune sancţiuni Azerbaidjanului.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *