Șefa Băncii Centrale Europene: „Realegerea lui Trump ar reprezenta o amenințare pentru Europa”

Într-un interviu acordat postului de televiziune France 2, Christine Lagarde, șefa Băncii Centrale Europene (BCE), și-a exprimat îngrijorarea față de o posibilă realegere a lui Donald Trump în funcția de președinte al Statelor Unite, considerând această eventualitate o „amenințare” pentru Europa.

Lagarde a subliniat că această opinie este fundamentată pe lecțiile trase din primii patru ani ai mandatului lui Trump. „Dacă tragem învățăminte din istorie, prin asta vreau să spun modul în care s-au desfășurat primii patru ani ai mandatului său, este clar o amenințare”, a declarat Lagarde.

În timpul interviului, șefa BCE a evidențiat mai multe aspecte ale politicii lui Trump care ar putea afecta Europa, inclusiv tarifele comerciale impuse și atitudinea sa față de alianțele internaționale precum NATO. „Trebuie doar să ne uităm la tarifele comerciale, trebuie doar să ne uităm la angajamentul său în ceea ce privește NATO, trebuie doar să ne uităm la atitudinea sa în privința luptei împotriva schimbărilor climatice”, a adăugat ea.

Declarațiile lui Lagarde vin într-un context în care politica externă și economică a lui Donald Trump în primul său mandat a provocat dezbateri și tensiuni la nivel mondial. Lagarde a subliniat că, în opinia sa, o realegere a lui Trump ar putea avea consecințe semnificative asupra relațiilor internaționale și economiei globale.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *