Secretarul general NATO: Ucraina poate câştiga războiul

Ucraina poate câştiga războiul cu Rusia, consideră secretarul general al NATO. Într-o intervenţie pe care a susţinut-o după o reuniune informală a NATO, la Berlin, Jens Stoltenberg a declarat că armata ucraineană are şanse să câştige acest război în faţa soldaţilor ruşi, pentru că ostilităţile nu decurg conform planurilor rusești.

„Ucraina poate câştiga acest război. Războiul Rusiei în Ucraina nu decurge aşa cum plănuise Moscova. Nu au reuşit să cucerească Kievul și se retrag din jurul Harkovului. Ofensiva lor majoră din Donbas a stagnat şi Rusia nu îşi atinge obiectivele strategice”, a precizat Stoltenberg.

În a 82-a zi de război, Ucraina anunță că a recâștigat teritorii în nord-est, îndepărtând forțele rusești de Harkov, al doilea oraș ucrainean ca mărime. Din cei 1,5 milioane de locuritori, înainte de război, circa 1 milion s-au refugiat din oraș.

  • sursa foto Daily Mail: militari ucraineni s-au fotografiat la granița cu Rusia, unde au reinstalat borna ce marchează frontiera ruso-ucraineană.

Laura Groșereanu

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *