Antony Blinken: SUA sunt pregătite pentru o soluție diplomatică în Ucraina

Statele Unite ale Americii sunt pregătite să caute o soluţie diplomatică cu Rusia la conflictul din Ucraina, a declarat joi secretarul de stat american Antony Blinken, transmite EFE, potrivit Digi24.

„Atunci când Rusia va arăta în mod serios că este dispusă să urmeze calea dialogului, noi vom fi pregătiţi. Vom fi acolo”, a afirmat Blinken, într-o conferinţă de presă la Lima, capitala Peru, unde efectuează o vizită oficială.

Cu toate acestea, şeful Departamentului de Stat al SUA a declarat că, „din păcate, în acest moment, totul arată spre direcţia opusă”, menţionând aici mobilizarea rezerviştilor, tentativa de anexare a teritoriilor ucrainene şi ameninţările nucleare ale preşedintelui rus Vladimir Putin.

 „Adevărul este că Rusia şi preşedintele Putin nu au arătat absolut niciun interes pentru diplomaţie”, a mai spus secretarul de stat amercian.

Pe de altă parte, atât SUA, cât şi preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski au declarat nu o dată că războiul „poate fi rezolvat doar prin diplomaţie”.

Facebook

Comentarii

65 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *