Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a sosit la Tel Aviv

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a sosit vineri dimineaţă la Tel Aviv, în cel de-al doilea turneu în Orientul Mijlociu de la debutul războiului din Fâşia Gaza. Acesta își propune să facă presiuni asupra Israelului pentru a proteja civilii palestinieni prinși în conflictul împotriva Hamas. Blinken va discuta despre necesitatea unor măsuri concrete pentru a minimiza numărul victimelor civile din Gaza.

Secretarul de stat american urmează să se întâlnească în cursul dimineții cu prim-ministrul Benjamin Netanyahu și să participe la o reuniune a cabinetului de securitate israelian. Scopul vizitei sale la Tel Aviv și ulterior în Iordania este de a asigura un flux continuu de ajutoare umanitare către Fâşia Gaza, care a fost bombardată neîntrerupt de armata israeliană.

Washingtonul, principalul susținător al Israelului, a exprimat sprijin total pentru acesta după atacul fără precedent comis de Hamas, dar este conștient de creșterea presiunilor internaționale legate de numărul civililor palestinieni uciși în represaliile israeliene. Antony Blinken a reafirmat „dreptul Israelului de a se apăra” dar și-a exprimat îngrijorarea cu privire la suferințele civililor palestinieni.

Vizita acestuia vine după ce președintele Joe Biden a declarat miercuri că susține „o pauză” care să permită evacuarea ostaticilor Hamas din Gaza. Casa Albă nu a făcut încă apel la o încetare a focului, dar a solicitat „pauze umanitare” care să permită evacuări și trimiterea de ajutoare în regiune.

Facebook

Comentarii

163 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *