Secretarul american al apărării, Lloyd Austin, se află la Tel Aviv

Secretarul american al apărării, Lloyd Austin, a sosit astăzi la Tel Aviv, pentru o vizită în semn de solidaritate cu Israelul, informează AFP, potrivit Agerpres.

Austin urmează să aibă întrevederi cu prim-ministrul Benjamin Netanyahu şi cu ministrul apărării, Yoav Gallant, în timpul acestei deplasări ce are loc la o zi după cea a secretarului de stat american, Antony Blinken.

Deplasarea lui Austin are drept scop reiterarea „sprijinului de neclintit al SUA pentru poporul Israelului şi angajamentul lor pentru ca Israelul să dispună de ceea ce are nevoie pentru a se apăra”, a anunţat Pentagonul într-un comunicat.

Austin va asista la livrarea unei părţi din ajutorul militar trimis Israelului de SUA după atacul sângeros al Hamas din 7 octombrie dinspre Fâşia Gaza, atac ce s-a soldat cu cel puţin 1.300 de morţi în Israel.

Israelul a ripostat cu lovituri aeriene masive asupra Fâşiei Gaza, unde Hamas este la putere din 2007. Bilanţul de morţi de partea palestiniană se ridică la 1.500.

Washingtonul a desfăşurat de asemenea un portavion şi alte nave de război în estul Mării Mediterane şi a promis Israelului muniţii şi alte echipamente de apărare.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *