Schengen terestru: Austria recunoaște progresele, dar refuză iar România

Ministrul de interne, Cătălin Predoiu, a avut, astăzi, o nouă întâlnire de lucru, la Viena, cu omologul austriac, Gerhard Karner, în centrul discuțiilor fiind aderarea României la Schengen terestru.

Gerhard Karner a fost întrebat, într-o conferinţă de presă ulterioară, de ce mai are nevoie România pentru a intra în Spaţiul Schengen şi cu frontierele terestre.

Oficialul austriac a recunoscut că România și Bulgaria ajută, de fapt, la îmbunătățirea sistemului Schegen, amintind faptul că există o confirmare din partea Comisiei Europene că se vor investi mai multe fonduri în ceea ce privește migrația. „Și sunt de părere că acesta este un pas foarte important”, a comentat Gerhard Karner, citat de News.ro.

În ciuda acestor progrese, oficialul austriac a afirmat că trebuie să se continue îmbunătăţirea sistemului Schengen.

“Există controale în Germania, Franţa şi în Austria. Trebuie să facem tot posibilul pentru a remedia situaţia de securitate din Uniunea Europeană”, a susținut acesta.

În acest context, susține partea austriacă, nu se poate avansa o dată concretă pentru aderarea României la Schengen terestru. „Cred că în momentul de faţă ar fi greşit să stabilim o dată concretă în acest sens”, a transmis Gerhard Karner.

De cealaltă parte, ministrul Cătălin Predoiu a subliniat faptul că se va continua colaborarea atât cu Comisia Europeană, cât și cu statele europene pe acest subiect.

„Până acum, istoria Schengen nu cuprinde niciun exemplu în care un stat să fi intrat doar cu o frontieră şi să fi rămas fără celelalte frontiere intrate în Spaţiul Schengen”, a afirmat Predoiu, subliniind faptul că România se va concentra pe ceea ce trebuie făcut nu pentru a reuși, ci pentru a obține acest lucru „cât mai rapid” posibil.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *