Schengen: Austriecii au cedat. Nu au mai votat împotriva aderării României

Partidul Popular European a adoptat în unanimitate, miercuri, la congresul desfășurat la București, un manifest care susține aderarea rapidă a României la spațiul Schengen. Delegația austriacă a Partidului Popular, aflat la putere la Viena, și-a schimbat atitudinea, renunțând să mai voteze împotrivă.

Manifestul adoptat subliniază necesitatea „aderării depline la Schengen pentru Bulgaria și România, prin ridicarea cât mai curând posibil nu doar a controalelor aeriene și maritime, ci și a controalelor la frontierele terestre”.

„O victorie pentru România, la Congresul PPE: manifestul electoral al Partidului Popular European, care cere aderarea cât mai curând posibil a României la Spaţiul Schengen, a fost adoptat în unanimitate. Austria nu a mai votat împotrivă. De la Bucureşti, astăzi, s-a auzit clar şi răspicat în întreaga Europă: România trebuie să intre cu drepturi depline în Spaţiul Schengen”, a transmis liderul PNL, Nicolae Ciucă.

Joi, președintele Iohannis va avea o întâlnire cu cancelarul austriac și va participa la Congresul PPE, unde va susține un discurs.

Totodată, șeful statului are prevăzute întrevederi cu premierul polonez Donald Tusk, cu prim-ministrul Finlandei, Petteri Orpo, și cu vicepreședintele Consiliului de Miniștri al Republicii Italiene, ministrul Afacerilor Externe și Cooperării Internaționale, Antonio Tajani.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *