Scandalul de corupție ia amploare pentru FC Barcelona

Clubul catalan FC Barcelona a fost acuzat oficial de dare de mită fostului vicepreședinte al comitetului tehnic al arbitrilor Federației Regale Spaniole de Fotbal, José Negreira, potrivit informațiilor apărute în El Debate, azi.

Pe lângă FC Barcelona, Jose Negreira a fost acuzat și el. În plus, fiul unui oficial de fotbal, precum și foștii președinți ai echipei catalane, Josep Bartomeu și Sandro Rosel, sunt implicați în acest caz de mare anvergură.

Conform președintelui Tribunalului de instrucție din Barcelona, Joaquin Aguirre, plata a 7,5 milioane de euro făcută de Barcelona către fostul vicepreședinte al comitetului tehnic al arbitrilor este o infracțiune. Această mită spre un conducător oficial al arbitrajului s-a întins pe o perioadă de 17 ani.  

Instanța argumentează că niciun funcționar nu ar trebui să primească o remunerație suplimentară pentru îndeplinirea atribuțiilor sale directe.

Dacă clubul va fi dovedit vinovat, riscă retrogradarea în Segunda (divizia a doua) și descalificarea de la participarea în competițiile europene.

Facebook

Comentarii

49 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *