Scandal la Paris: Polițist acuzat că a primit mită de la români specializați în înșelăciuni la adresa turiștilor

Un polițist în vârstă de aproximativ 40 de ani, este în centrul unui scandal major, fiind acuzat că ar fi primit mită de la o grupare de infractori români specializați în înșelăciuni la adresa turiștilor. Acesta ar fi furnizat informații confidențiale escrocilor în schimbul unor sume substanțiale de bani.

Potrivit informațiilor publicate de Le Parisien, polițistul, care lucrează la comisariatul din arondismentul VII din Paris, este suspectat că îi avertiza pe membrii grupului infracțional despre posibile operațiuni ale poliției, permițându-le să evite controalele și să-și desfășoare în continuare activitățile ilicite.

Această bandă de infractori români era specializată într-o înșelăciune bine cunoscută în zona Trocadero și lângă Turnul Eiffel, unde turiștii neatenți cădeau pradă jocului de alba-neagra. Escrocii le promiteau victimelor că pot câștiga bani ușor găsind o minge sub un pahar, însă în realitate, aceștia manipulau paharele pentru a-i înșela pe turiști și a-i determina să parieze sume considerabile de bani.

Anchetatorii de la Inspectoratul General al Poliției Naționale din Franța au reținut polițistul în cauză, iar acesta devine al doilea ofițer de poliție implicat într-o asemenea afacere, în ultimele cinci luni.

Într-o anchetă anterioară, denumită „Operațiunea Scorpioni”, autoritățile au destructurat o rețea de escroci români, membri ai așa-numitului „Clan al Scorpionilor”, care obțineau profituri de peste 1 milion de euro anual. Ancheta a condus la arestarea a 22 de persoane, iar acum, cu noile informații despre implicarea unui polițist, autoritățile își intensifică eforturile pentru a curăța zona de astfel de grupări infracționale.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *