I-au învins pe hackerii ruși: Victorie majoră pentru securitatea Ucrainei

Serviciile Speciale Ucrainene înregistrează o victorie importantă în lupta pentru securitatea cibernetică, dejucând un atac informatic orchestrat de către hackeri ruși.

Un comunicat emis marți de Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a dezvăluit că Ucraina a reușit să prevină o încercare a grupului de hackeri rus, cunoscut sub numele de „Sandworm”, de a se infiltra în sistemul informațional de luptă al forțelor armate ucrainene.

Prin implementarea unui set complex și riguros de măsuri de securitate, SBU a reușit să identifice și să neutralizeze acțiunile ilicite ale hackerilor ruși. Grupul Sandworm, recunoscut pentru nivelul său avansat de expertiză în securitatea cibernetică, a încercat să obțină acces la rețelele militare ucrainene, folosind tabletele militare ca mijloc pentru introducerea virușilor în sistemul informațional.

Potrivit comunicatului, scopul acestui atac a fost colectarea de informații sensibile despre mișcările și operațiunile forțelor armate ucrainene, incluzând detalii referitoare la locații și echipamente tehnice. Cu toate acestea, prin eforturi susținute, SBU a reușit să neutralizeze atacurile, garantând astfel că datele cruciale și secretele militare ale Ucrainei rămân în siguranță.

De la începutul războiului Ucraina a înregistrat constat o serie de încercări din partea Rusiei de a pătrunde sistemele informatice ale guvernului, armatei și sectorului energetic. Scopul acestor atacuri cibernetice a fost slăbirea capacității Ucrainei de a se apăra și a funcționa eficient.

În ciuda acuzațiilor repetate venite din partea Ucrainei, Rusia a negat constant orice implicare în aceste atacuri.

Facebook

Comentarii

80 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *