Șase din zece români nu își permit un concediu. Care e media europeană?

Uniunea Europeană impune un număr minim de 20 de zile de concediu plătit anual pentru toate țările membre, dar disparitățile persistă în ceea ce privește accesul efectiv la vacanțe.

Potrivit datelor furnizate de Euronews, în 2022, aproape 29% dintre cetățenii europeni nu și-au permis o vacanță anuală de o săptămână departe de casă. România se află în fruntea statisticilor, confruntându-se cu cel mai mare procent de persoane care nu își pot permite o călătorie de o săptămână, cifră ce atinge 63%, ultimul loc în Europa.

Alte țări cu procentaje semnificative de cetățeni care nu își permit o vacanță de o săptămână includ Grecia (49%), Bulgaria (44%), Croația (42%) și Ungaria (41%).

În contrast, în țări precum Suedia, doar 10% dintre locuitori nu și-au permis o vacanță de o săptămână, urmează Finlanda cu 12%, Olanda și Danemarca, ambele cu 13%. Această diferență semnificativă reflectă discrepanțele economice și sociale dintre statele membre ale Uniunii Europene în ceea ce privește accesul la timpul de odihnă și relaxare.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *