Sarkozy, din nou în colimatorul Justiției

Judecătorii francezi de instrucție au depus vineri acuzații preliminare împotriva fostului președinte Nicolas Sarkozy, pentru presupusa implicare a acestuia în încercarea de a induce în eroare magistrații, într-un caz privind presupusa finanțare ilegală din Libia a campaniei sale prezidențiale din 2007.

Acuzațiile preliminare spun că Sarkozy „a beneficiat de influențarea unui martor” și îl incriminează pentru „participarea la o asociație criminală”, în scopul de ”a induce în eroare magistrații însărcinați cu ancheta judiciară cu privire la suspiciunile de finanțare libiană a campaniei sale electorale”, potrivit unui comunicat al Parchetului financiar.

Sarkozy a negat orice implicare. Avocații săi au declarat vineri că fostul președinte este „hotărât să-și afirme drepturile, să stabilească adevărul și să-și apere onoarea”, conform apnews.

Conform legislației franceze, acuzațiile preliminare înseamnă că există motive de a suspecta că a fost comisă o infracțiune, dar le oferă magistraților timp pentru a investiga înainte de a decide dacă trimit cazul în judecată.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *