Șapte țări UE cer noi sancțiuni împotriva Rusiei, inclusiv interzicerea vizelor turistice

Președinții comisiilor de afaceri externe din șapte parlamente ale unor state membre UE au emis o declarație comună privind necesitatea unor noi sancțiuni împotriva Rusiei, pentru războiul său împotriva Ucrainei.

Declarația a fost semnată de președinții comisiilor de afaceri externe ale parlamentelor din Estonia, Letonia, Lituania, Finlanda, Polonia, Republica Cehă și Danemarca.

Aceștia au enumerat toate argumentele care indică inadmisibilitatea acțiunilor Rusiei, începând cu faptul că agresiunea împotriva Ucrainei este o încălcare gravă a dreptului internațional și continuând cu atrocitățile comise de Rusia, tacticile imorale și amenințarea la adresa centralei nucleare ocupată din Zaporojie.

blank

Ei solicită comunității euro-atlantice și partenerilor săi să consolideze și să pună în aplicare de urgență sancțiuni cuprinzătoare împotriva Federației Ruse pentru a opri capacitatea armatei ruse de a-și continua agresiunea militară în Ucraina. Aceștia au cerut sporirea sprijinului militar, financiar, umanitar și diplomatic pentru Ucraina, pentru a sprijini în unanimitate inițiativele care condamnă acțiunile militare ale Rusiei. Aceștia își doresc și izolarea Rusiei în organizațiile internaționale și regionale.

De asemenea, aceștia le-au solicitat statelor membre UE și aliaților occidentali să suspende imediat turismul și să limiteze eliberarea vizelor de turist pentru cetățenii Federației Ruse.

blank

După cum s-a raportat anterior, miniștrii de externe ai UE vor discuta despre interzicerea vizelor pentru cetățenii ruși la întâlnirea acestora programată pe data de 31 august.

Anamaria Kopornyai-Toth

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *