Șapte civili, uciși în Donețk

Şapte civili au fost ucişi şi alţi trei au fost răniţi luni la Bahmut, oraş din regiunea Doneţk din estul Ucrainei care este de luni de zile scena unor lupte cu armata rusă, a anunţat guvernatorul regional, Pavlo Kirilenko, informează AFP, potrivit Agerpres.

Trei trupuri neînsufleţite de civili ucişi înainte de aceasta au fost, de asemenea, descoperite în două localităţi din regiune, a precizat guvernatorul Pavlo Kirilenko.

La rândul său, armata ucraineană a informat despre ofensive ruse în direcţia oraşului Bahmut, situat în nordul regiunii, şi a oraşului Avdiivka, la circa 50 de kilometri mai la sud.

Luni, forţele ucrainene au respins atacurile ruse de lângă zece localităţi, printre care Bahmut, în regiunile Doneţk şi Lugansk (est).

În septembrie, armata ucraineană a eliberat mii de kilometri pătraţi în nord-estul şi în sudul Ucrainei, în cadrul unei contraofensive reuşite. De atunci, luptele se concentrează în cea mai mare parte în est, continuând totodată și în jurul Hersonului.

Vladimir Putin prezidează un consiliu pentru reînarmarea trupelor rusești

În același timp, preşedintele rus Vladimir Putin prezidează, astăzi, reuniunea consiliului coordonator creat săptămâna trecută şi la care vor fi abordate nevoile armatei ruse în plină campanie militară în Ucraina, transmite EFE, potrivit Agerpres.

În document, se specifică faptul că decizia se datorează nevoii de a consolida coordonarea între instituţiile federale şi regionale din ţară, pentru a asigura arme și alte echipamente trupelor rusești.

Acțiunile Kremlinului survin după mai multe critici la adresa echipamentului cu care sunt trimiși pe front militarii ruşi.

La rândul său, fostul preşedinte rus şi actual număr doi al Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, a dat asigurări luni că Rusia îşi creşte capacitatea de producţie a armamentului, inclusiv a tancurilor, rachetelor şi dronelor.

Medvedev a comentat că a citit în presa occidentală cum că echipamentele militare de care dispune Rusia sunt pe cale să se epuizeze. ”Nici vorbă de aşa ceva”, a susţinut Medvedev, care a fost preşedinte al Rusiei între 2008 şi 2012.

Facebook

Comentarii

70 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *