S-a prescris: Medic acuzat de luare de mită de 272 de ori scapă de procesul penal

Curtea de Apel Oradea a dat o lovitură justiției și integrității profesionale, când a hotărât, într-o decizie controversată, încetarea procesului penal împotriva doctoriței Emilia Mariana Cun, acuzată de luare de mită în cadrul Serviciului de Expertiză Medicală din Casa de Pensii Bihor.

Această hotărâre vine după ce Tribunalul Bihor a condamnat-o pe Cun la trei ani de închisoare cu suspendare și la o amendă penală de 20.000 de lei, cu o sancțiune suplimentară care îi interzicea să ocupe funcții publice sau să practice medicina în unitățile spitalicești de stat timp de trei ani.

blank

Decizia Curții de Apel Oradea se bazează pe prescripția răspunderii penale, în ciuda acuzațiilor grave aduse medicului, care ar fi primit șpagă de la 272 de persoane, totalizând sume semnificative de bani, produse și alcool. Mai mult, doctorița Cun ar fi făcut acest lucru în schimbul îndeplinirii atribuțiilor sale de serviciu, inclusiv evaluarea capacității de muncă a persoanelor solicitante și revizuirea medicală a pensionarilor de invaliditate.

În timp ce procurorii prezentau dovezi clare ale faptelor, inclusiv monitorizări audio-video și percheziții, doctorița Cun a negat în fața anchetatorilor că ar fi cerut vreodată bani sau bunuri și a susținut că a acceptat „atențiile” doar la insistențele pacienților.

În timp ce procesul medicului Cun s-a încheiat, alți nouă medici și asistente din Serviciul de Expertiză Medicală Bihor rămân sub investigație

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *