Rusia cumpără proiectile de artilerie și rachete din Coreea de Nord

Rusia cumpără milioane de proiectile de artilerie și rachete din Coreea de Nord, potrivit unor rapoarte de informații recent declasificate de către Statele Unite. The New York Times, care a remarcat achizițiile, a precizat că rapoartele au oferit puține detalii despre armamentul vizat sau despre momentul ori volumul transporturilor.

Rusia cumpără armament din Coreea de Nord

Dincolo de rachetele cu rază scurtă de acțiune și de obuzele de artilerie, se așteaptă ca Rusia să încerce să cumpere în viitor și alte echipamente nord-coreene, a afirmat ziarul, citând un oficial american anonim. Demersul Rusiei de a cumpăra armament din Coreea de Nord, un stat izolat care face obiectul unor sancțiuni internaționale din cauza programului său de arme nucleare, demonstrează că „armata rusă continuă să sufere din cauza lipsei severe de aprovizionare în Ucraina, în parte din cauza controalelor la export și a sancțiunilor”, a relatat agenția de știri Associated Press, citând un oficial american, care a vorbit sub rezerva anonimatului.

Rusia a aprofundat legăturile cu țări precum Coreea de Nord și Iran de când invazia sa în Ucraina, în februarie, a atras condamnări internaționale și sancțiuni care au făcut mai dificilă aprovizionarea armatei sale cu arme și echipamente.

SUA au declarat anterior că Moscova a cumpărat drone din Iran, care nu s-a alăturat condamnării Rusiei, acuzând în schimb expansiunea NATO în Europa de Est ca fiind cauza principală a conflictului. În iulie, Ucraina a întrerupt legăturile cu Coreea de Nord după ce s-a aflat că Pyongyang s-a alăturat Rusiei și Siriei pentru a recunoaște independența a două republici autoproclamate din estul Ucrainei.

Facebook

Comentarii

77 de răspunsuri

  1. Wow, wonderful blog format! How lengthy have you been running a blog for?
    you made blogging look easy. The overall glance of your web site is magnificent, as smartly as
    the content material! You can see similar here sklep internetowy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *