Rusia și Iranul își întăresc relațiile bilaterale

Rusia și Iranul își consolidează relațiile bilaterale, într-o atmosferă de „încredere”, a declarat marți dimineața Ministerul de Externe al Rusiei, după ce ministrul Serghei Lavrov, a fost primit de președintele iranian Ebrahim Raisi, în timpul unei vizite la Teheran, transmite Reuters.

„Într-o atmosferă tradițională de încredere, aspectele actuale ale agendei bilaterale au fost discutate în mod substanțial, cu accent pe construirea în continuare a întregului parteneriat ruso-iranian”, a declarat Ministerul de Externe, într-o declarație pe aplicația de mesagerie Telegram.

Lavrov, care a plecat la Teheran la scurt timp după un turneu în China și Coreea de Nord, a discutat despre proiecte de energie și logistică cu ministrul iranian de externe, Hossein Amirabdollahian.

Lavrov a participat, de asemenea, la discuțiile regionale găzduite de Iran, cu scopul de a aduce pacea în regiunea Caucazului de Sud, după ce forțele azere au recucerit luna trecută regiunea separatistă Nagorno-Karabah și au forțat mii de etnici armeni să fugă.

Ucraina a cerut Teheranului să înceteze furnizarea de drone mortale Rusiei, despre care Kievul spune că au jucat un rol major în atacurile Moscovei asupra orașelor și infrastructurii ucrainene.

Iranul a negat inițial că a furnizat Rusiei dronele kamikaze Shahed, dar mai târziu a admis că a furnizat un număr mic înainte ca Moscova să declanșeze războiul.

Statele Unite s-au declarat îngrijorate de „parteneriatul de apărare în creștere” dintre Iran și Rusia, care prezintă un grad de risc nu numai pentru Ucraina, ci și pentru vecinii Iranului.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *