Rusia și-a bombardat un sat în apropierea frontierei cu Ucraina

Ministerul rus al Apărării recunoaște incidentul tragic, dând asigurări că nu au existat victime.

Ieri, Ministerul rus al Apărării a confirmat un incident tragic care a avut loc în satul Petropavlovka, regiunea Voronej din vestul Rusiei, aproape de frontiera cu Ucraina. Deși evenimentul a creat panică și distrugeri în zonă, oficialitățile au anunțat că nu au existat victime în urma bombardamentului accidental.

Conform informațiilor oficiale, explozia a fost cauzată de o defecțiune tehnică care a dus la detonarea unei muniții la bordul unui avion militar. Zona afectată a inclus șapte clădiri care au suferit daune semnificative în urma exploziei puternice care a zguduit satul în jurul orei 9:00 dimineața.

Alexandre Goussev, guvernatorul regional, a folosit platforma Telegram pentru a asigura populația că, deși distrugerile materiale sunt substanțiale, nu au fost raportate victime. Cu toate acestea, mai mulți locuitori au fost nevoiți să fie evacuați și adăpostiți în centre special amenajate.

Acest incident vine într-un moment de intensificare a tensiunilor între Rusia și Ucraina. Cu doar câteva zile în urmă, Rusia a efectuat o serie de bombardamente în Ucraina, care au provocat moartea a cel puțin patru persoane și rănirea a peste 90.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *