Rusia se pregătește pentru o posibilă confruntare cu NATO – avertizează un serviciu de informații

Serviciile de informații din Lituania au emis un avertisment cu privire la pregătirile Rusiei pentru o eventuală confruntare cu NATO. Potrivit raportului, Kremlinul a demarat o amplă reformă militară și își extinde treptat capacitățile către vest, cu atenție sporită asupra regiunii Mării Baltice.

În contextul actualului conflict din Ucraina, serviciile de informații lituaniene susțin că Rusia alocă resurse semnificative războiului din Ucraina, manifestând lipsa unei intenții clare de desescaladare, chiar dacă nu și-a atins încă obiectivele operaționale. Raportul indică, de asemenea, că Moscova se pregătește pentru o confruntare pe termen lung cu NATO.

Conform sursei citate, reformele militare au început deja în regiunea Kaliningrad și în vestul Rusiei. Șeful serviciilor de informații militare lituaniene, Elegijus Paulavicius, a declarat că trebuie luată în considerare o confruntare pe termen lung, asemănătoare unui „război rece 2.0”. Posibilitatea staționării trupelor la graniță și organizarea unor exerciții de amploare este, de asemenea, menționată în raport.

Evoluția și rezultatul războiului din Ucraina vor influența ritmul și măsura în care Rusia își va implementa reforma militară, conform analizei serviciilor de informații. Raportul subliniază că Kremlinul a adaptat economia la nevoile războiului, care a avut costuri mai mari decât anticipat. Cu toate acestea, economia rămâne stabilă, datorită prețurilor ridicate la petrol, investițiilor în industria militară și strategiilor de eludare a sancțiunilor internaționale.

Facebook

Comentarii

Un răspuns

  1. Wow, amazing weblog layout! How lengthy have you been running a
    blog for? you make running a blog look easy. The entire look of your website
    is magnificent, let alone the content material! You can see similar
    here dobry sklep

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *